Professionell taktvätt 
i Halmstad med omnejd inkl hylte och gislaved

Runemyrs Alltjänst AB har lång erfarenhet av taktvätt i Halmstad med omnejd inklusive Hylte och Gislaved. Välkommen att kontakta oss när du behöver professionell taktvätt.

Taktvätt när det är som bäst

Vi på Runemyrs Alltjänst AB är väletablerade i branschen och har mångårig erfarenhet av taktvätt i Halmstad, Hylte och Gislaved med bred omnejd. Vi har den kapacitet, kunskap, utbildning, spetskompetens, utrustning, säkerhetstänk och anpassade metoder som krävs för ett fullgott kvalitetsresultat som står sig. 

Vi gör rent och snyggt, tar bort mossa och smuts från takpannorna med vatten och specialutrustning.

Professionell taktvätt i Halmstad, Hylte och Gislaved

Taktvätt har många fördelar

– energieffektivitet
– håller taket friskt
– ökar takets livslängd
– det blir snyggt som nytt
– betydligt mer kostnadseffektivt än takbyte

För att bibehålla fastighetens goda hälsa innebär det löpande underhåll. Det vet alla fastighetsägare. Både privata husägare, kommersiella fastighetsägare, företagsägare med flera har en budget för skötseln. Taket är en stor och betydelsefull del av fastigheten och i väldigt många fall så kan taktvätt vara det allra bästa alternativet.

Att tvätta taket förebygger skador och ser till att isoleringsfunktionen fungerar som den ska. Mossa på taket kan orsaka felfördelning av uppvärmningens energi  på vintern och kyla på sommaren vilket innebär sämre inomhusklimat och ökade energikostnader. Det är betydligt billigare att tvätta taket än att byta ut det. Här kommer vi in i bilden.

Boka Runemyrs Alltjänst för taktvätt

Vädret är ett kärt samtalsämne och vårt nordiska klimat är generöst med väta. Taket är extra utsatt och över tid kan det bli problematiskt. Vi vill hjälpa dig skydda ditt tak mot alger, mögel och mossa som uppstår av regn.

Vi kan snabbt vara på plats och avlägsna dessa på ett effektivt och professionellt vis och snart har du ett tak som är som nytt, friskt och redo för många kommande säsonger av nederbörd.

Professionell taktvätt i Halmstad, Hylte och Gislaved

ROT-avdraget och taktvätt

När du anlitar Runemyrs Alltjänst AB för taktvätt har du möjligheten att finansiera en del av kostnaden via rotavdraget. Avdraget gäller för fakturerad arbetskostnad. 30% av arbetskostnaden upp till en viss summa gäller. Läs mer via länken nedan eller ring oss direkt på 070-612 60 51 så berättar vi mer.

Därför är taktvätt inte ett
”gör-det-själv” projekt

Du kanske själv funderar på att göra jobbet. Hur svårt kan det vara att göra rent takpannor från smuts, tänker du kanske. 

Att vistas på fastighetstak är en säkerhetsfråga. Som specialister på taktvätt har vi lång erfarenhet av att på ett säkert sätt jobba på tak, oavsett lutning. För en vanlig lekman är det helt enkelt farlig på taket, framförallt om det är halt som det blir vid taktvätt.

Högtryckstvätt är en konst som vi bemästrat över åren. Felaktigt utfört innebär mer skada än nytta och kan innebära onödiga och stora kostnader pga av dyra reparationskostnader på takpannorna.

All inclusive – hela fastigheten

Självklart tar vi hand om fasaden om så önskas. Klicka här och läs om fasadtvätt

Professionell taktvätt i Halmstad, Hylte och Gislaved

Impregnering av taket efter taktvätt

Det kan i många fall vara en sund och bra investering att impregnera taket efter en taktvätt. Vår impregnering är en färglös, lättflytande vätska som är baserad på silaner. Den bidrar med att avsevärt reducera vattenupptagningsförmågan samtidigt som den släpper igenom vattenånga och håller så kallat diffusionsöppet, och låter helt enkelt ytan andas och avge fukt. Lite som Gore-Tex som står emot vätska samtidigt som den andas. Vi gör taket motståndskraftigt för vatten genom impregnering. Detta i sin tur gör det ogynnsamt för påväxter att överleva och fördröjer återväxt av alger och mossa. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Runemyrs Alltjänst  utför taktvätt

Så här tvättar vi tak

  • Taket rengörs noggrant med hetvatten därefter spolas taket för att skölja bort kvarliggande lösa partiklar.
  • Sedan spolar vi av hängrännor, stuprör och huset i övrigt som kan ha fått stänk ifrån taktvätten.
  • När detta är klart så efterbehandlas taket med ett algbekämpningsmedel.

Våra takrengöringsmetoder är väletablerade och högkvalitativa.

Innan vi påbörjar arbetet gör vi en noggrann kontroll av taket för att avgöra bästa metoden. 

Vi tvättar tak med hetvatten och högtryckstvätt. Högtryckstvätten innehåller inga kemikalier, skonsam för både tak och miljö. Högtryckstvätten är justerbar i tryck för att möta alla unika tak och dess förutsättningar och skick. Det är alltså både en effektiv och skonsam taktvätt som vi levererar. Det innebär att vi har kapacitet och kunskap att tvätta alla taktyper.

Algbehandling av tak

Algbehandling är en utomordentligt bra metod. Applikationen av den färglösa vätskan på ert tak är smidig och anpassas beroende på mängd alger, mossa och lavar på taket. Behandlingen sätts igång direkt och rengör tak och fasad  med hjälp av väder och vind. Emellertid får man inte ett omedelbart resultat som vid tvätt, då algbehandling verkar över tid. Oftast försvinner grönalger inom de kommande veckorna efter appliceringen och annat såsom alger och lav försvinner normal inom 6-18 månader.

Hängrännorna ingår alltid

Vid taktvätt ser vi självklart över era hängrännor. Vi har skylift- och höghöjdsutbildade medarbetare som är vana att jobba på höjden på ett säkert vis. Rensning av hängrännor, kanske även montering av lövavskiljare om så behövs. 

Runemyrs Alltjänst AB målar om taket

Takmålning

Vi erbjuder takmålning, som på många sätt och vis är ett mycket bra alternativ till takbyte. Kontakta oss för offert.

Teckna serviceavtal

Med ett serviceavtal kan vi på Runemyrs Alltjänst AB anlitas för översyn av tak och fasad, vattenavrinning och hängrännor. På så vis har ni kunskap och trygghet vad gäller takets och fasadens skick. Ett serviceavtal med oss är ofta efterfrågat och det är en mycket omtyckt tjänst bland våra befintliga kunder.

Utöver tak och fasad erbjuder vi även serviceavtal för mark och trädgård, fastigheter eller enligt kundens önskemål. Det bästa med denna service är att du får hjälp med det mesta precis när och hur ofta du vill.

Hör med oss om löpande serviceavtal där kunden bestämmer tidsintervall under hela året, det lönar sig.

Södra Industrigatan 2
314 34 Hyltebruk

Call Now Button